Operationsledningsmöte

Operationsledningsmöte på Såstaholm 31/5-1/6 201

I år har vi blad annat snöat in på bristen av personal och vårdplatser. Vi vill vinkla debatten mot den perioperativa verksamheten och funderar på hur vi ska hantera personal- och utrymmesbrist, hur den operativa verksamheten kan utformas för att underlätta den prekära platssituationen på vårdavdelningarna och hur patientsäkerheten påverkas. Pelle Gustafson och Metha Bratwall ger sig in i diskussionen. Mats Olsson föreläser om hur olika generationers beteenden påverkar personalförsörjningen.

Vi halkar åter in på hygienfrågor i en pro-con debatt mellan ÖL Erik Houltz, som studerat evidensen bakom hygienriktlinjer, och Birgitta Lytzy.

Ni får höra om medicinsk riskbedömning och optimering av patienter med Sigga Kalman, Anders Holmström och Nicholai Bang-Foss.

Vidare kommer Malin Hofflander att tala om vem som påverkar vårdens IT-lösningar. Michelle Chew fortsätter på tidigare tema om höftfrakturpatienter och Pelle Gustafson visar den reviderade upplagan av checklistan för säker kirurgi och dess betydelse i ljuset av ny SPOR-statistik presenterad av Björn Holmström.

Varje år får utvecklingsprojekt och goda exempel från olika delar av landet höga betyg i utvärderingen och vi uppmanar er att bidra med förslag som kan inspirera oss andra.

Program: 180222 -Program-Såstaholm-2018-Version-9

Se bifogade föreläsningar nedan.

 

/Styrelsen för SFAI´s delförening Operationsledning