LogEze – digital loggbok för narkosläkare under utbildning

Det sedan länge använda excelarket skapades av Henrik Jörnvall när han var ST-läkare på 00-talet. Nu är detta ersatt av LogEze, en elektronisk online-loggning där man kontinuerligt registrerar sina anestesiologiska aktiviteter, placeringar och andra utbildningshändelser. När du loggar i LogEze får du i realtid se din statistik för det du loggar (till exempel din lyckandefrekvens), men även samma statistik för den övriga världen (definierat som samtliga andra loggare).  Du kan enkelt exportera sammanfattningar och sammanräkningar inför utvecklingssamtal, handledarsamtal, samt ansökan om specialistbevis. Tjänsten är gratis för dig som användare – all information ägs till 100% av dig och helt enligt GDPR.

Förutom den självklara fördelen att du håller reda på det du gjort, så utgör statistiken en enorm pedagogisk informationskälla. Hur många CVKer får ST på Sahlgrenska lägga jämfört med Karolinska? Eller på Akademiska? Hur många spinaler måste jag lägga innan jag har 90% successrate? Kanske måste jag öva mer på artärer? Eller är jag kanske lika bra/dålig som alla andra? Hur många svåra luftvägar har jag haft egentligen? Och blir antalet ”svåra” luftvägar färre ju senare på STn jag är? På nedanstående graf från LogEze ser vi evidensbaserat att vi bör använda ultraljud när vi lägger CVKer!

Skapa ett konto och kom igång på direkten genom att gå till LogEze!

För dig som vill fortsätta logga manuellt och i excel, så finns ett excelark bifogat nedan. Om du i framtiden vill övergå till LogEze, kan du importera dina data från detta excelark. Kom dock ihåg att du inte får ändra några kolumner eller layout i övrigt för att det ska fungera.

Saknar du något som du vill logga så gör någon annan det säkert också – uppdateringar på LogEze är vanliga, hittills 1951 stycken och flera i veckan utan att du märker något!

Tveka inte att höra av er vid frågor/funderingar/synpunkter!

 

Bifogade filer