20:e Svenska Kardiovaskulära Vårmötet 2018

Datum: 25 - 27 apr, 2018

Plats: Stockholm

Sista dag för reducerad anmälningsavgift är 31 mars.

Vetenskapliga programmet, registrering, mm, finns på www.vårmötet.se.

På hemsidan hittar Du det uppdaterade programmet med alla spännande och intressanta symposier som kanske Du har bidragit till. De spänner över hela det kardiovaskulära ämnesområdet och engagerar alla yrkeskategorier som arbetar inom det kardiovaskulära fältet. Ta nu chansen att fortbilda och förkovra Dig ytterligare tillsammans med skickliga och trevliga kollegor från hela landet. Hela programmet ser du på: www.vårmötet.se

En av höjdpunkterna är årets Werköföreläsning som hålls av Professor Annika Rosengren,

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg. Professor Rosengren arbetar med en rad stora internationella studier bl.a. den högst aktuella PURE-studien, Prospective Urban Rural Epidemiologic study, som studerar hur sociala mönster påverkar risken för hjärt-kärlsjukdom. Titeln på hennes föredrag är ” Framtidens hjärtpatient – ny spelplan för kardiologin”.

Passa på att utveckla Dina ekokunskaper i samband med Vårmötet! Även i år arrangerar Svenska Hjärtförbundets arbetsgrupp för ekokardiografi en tvådagars kurs, 23-24 april. Målet med kursen är att ge påbyggnad inom EKO-diagnostik. Kursen innehåller ett brett spektrum, från ultraljudsfysik till EKO-undersökning och tolkning vid olika patologiska tillstånd.

Anmäl Dig snarast till kursen via www.vårmötet.se, eftersom ”först till kvarn” gäller.

Ni ST-läkarhandledare och ST-läkare – glöm inte att planera för Vårmötet som en naturlig del av ST-utbildningen eftersom Vårmötet är en LIPUS-granskad kurs och intygsgivande för specialistutbildningen.

Årets möte kommer att ha flera ”overflow” – salar dvs. tydligt utmarkerade platser där man kan se och höra aktuellt symposium om salen är fullbesatt. Det kommer som vanligt finnas en hjälpdisk för installation/frågor om mötesappen där all information finns.

Som traditionen bjuder har den lokala kommittén noga planerat Vårmötets sociala aktiviteter. I år blir det på torsdagsmorgonen löprunda i det vårvackra Stockholm. Jubileumskvällen går av stapeln i Stadshuset med middag, tal, prisutdelning samt förstklassig underhållning i Blå Hallen. Därefter ”slår vi klackarna i taket” i Gyllene Salen.

Glöm nu inte sista datum 31 mars (mitt i påskhelgen) för reducerad avgift till Kardiovaskulära Vårmötet så passa på att anmäla Dig innan dess!

Känn Dig varmt och hjärtligt välkommen till Stockholm för att tillsammans göra det 20:e Svenska Kardiovaskulära Vårmötet till ett hejdundrande jubileumsmöte!