Operationsledningsmöte 2018

Datum: 31 maj - 1 jun, 2018

Plats: Såstaholm

Välkommen att delta i det 11:e operationsledningsmötet!

I år har vi blad annat snöat in på bristen av personal och vårdplatser. Vi vill vinkla debatten mot den perioperativa verksamheten och funderar på hur vi ska hantera personal- och utrymmesbrist, hur den operativa verksamheten kan utformas för att underlätta den prekära platssituationen på vårdavdelningarna och hur patientsäkerheten påverkas. Pelle Gustafson och Metha Bratwall ger sig in i diskussionen. Mats Olsson föreläser om hur olika generationers beteenden påverkar personalförsörjningen.

Vi halkar åter in på hygienfrågor i en pro-con debatt mellan ÖL Erik Houltz, som studerat evidensen bakom hygienriktlinjer, och Birgitta Lytzy.

Ni får höra om medicinsk riskbedömning och optimering av patienter med Sigga Kalman, Anders Holmström och Nicholai Bang-Foss.

Vidare kommer Malin Hofflander att tala om vem som påverkar vårdens IT-lösningar. Michelle Chew fortsätter på tidigare tema om höftfrakturpatienter och Pelle Gustafson visar den reviderade upplagan av checklistan för säker kirurgi och dess betydelse i ljuset av ny SPOR-statistik presenterad av Björn Holmström.

Varje år får utvecklingsprojekt och goda exempel från olika delar av landet höga betyg i utvärderingen och vi uppmanar er att bidra med förslag som kan inspirera oss andra.

Varmt välkommen och ta gärna med flera personer från din verksamhet. Vi önskar även att fler operatörer ska delta.

Även om antalet platser är utökade finns en viss begränsning vad gäller boendet. Först till kvarn…

Anmälan sker via länken: https://dinkurs.se/Opledning2018

Länken öppnas för anmälan 2018-01-30

 

/Styrelsen för SFAI´s delförening Operationsledning

Bifogade filer